top of page

Made in EthiopiaEt utvalg håndlagde produkter fra Etiopia

Hva forbinder vi egentlig med “Made in Ethiopia”?

Det kommer selvfølgelig an på hvem du spør, men for nordmenn flest er det fint lite. Noen vil kanskje si kaffe, andre vil litt spøkefullt si etiopere, men det stopper ofte der. Mange i vår del av verden har gjerne et bilde av Etiopia som er preget av nyhetsdekningen på 80-tallet, og mange sitter fremdeles med et inntrykk av noe litt håpløst og litt ødelagt.Bildet er heldigvis mer nyansert enn det, og veldig mye har forandret seg siden den gang. For en etiopisk grunder og bedriftseier som ønsker å nå ut i verden med sine produkter, er imidlertid denne oppfatningen et veldig dårlig utgangspunkt.


Gjennom nettbutikken indezi.no, som drives av det lille familieselskapet Savanna Metro AS jobber vi med etiopiske designere og gründere om produksjon av varer for import og salg i Norge. Vi vil gjennom bærekraftig handel bidra til at etiopiske næringsdrivende får tilgang til et marked de kanskje ikke ville fått tilgang til ellers.

Med vår virksomhet ønsker vi også å vise en næring i Etiopia som kan måle seg med mye av det vi kjenner fra andre land, og gjennom det kanskje bidra til at flere ser forretningsmuligheter i landet.


Når vi som et lite og nystartet norsk selskap ønsker å etablere handel med Etiopia er det mye å sette seg inn i, og få å spørre til råds. For selv om Etiopia er et land med en industri i sterk vekst og økende antall utenlandske investorer, er ikke norsk næringsliv så veldig godt representert ennå.

Heldigvis er det noen: En person det fort ble klart at vi burde be om et møte med var administrerende direktør i Mester Grønn, Erling Ølstad. Både på grunn av Mester Grønns engasjement i Etiopia og Ølstads rolle som konsul for Etiopia i Norge.

Erfaringene Ølstad delte i oppstartsfasen, og rådene vi fikk, har vært av stor betydning i utviklingen og arbeidet videre, og vi har blitt spart for mange overraskelser underveis.


Etiopia med sin mangfoldige kultur, fantastiske landskap og eldgamle historie, burde vekke vår nysgjerrighet på så mange områder.

Både skinn og tekstilproduksjon har tradisjoner som går tusener av år tilbake.

Etiopia er i dag en stor eksportør av skinn, men med forholdsvis lite eksport av ferdigproduserte skinnartikler.

Vi jobber nå med tre skinnprodusenter, en tekstilprodusent og en smykkeprodusent. Samtidig planlegger vi nye prosjekter med flere.

Tett samarbeid preger utviklingen, og produktene designes delvis i Norge og delvis i Etiopia, men produseres i sin helhet i Etiopia.

Les gjerne mer om produkter og samarbeidspartnere på indezi.no


97 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page